onsdag 11 september 2013

Bekräftat:-(

Idag fick vi provsvaren på Neos allergiprover. Jag kunde inte hålla mig utan ringde barnmedicin på morgonen för att kolla om de visste. Det gjorde de. Och läkaren ringde upp mig på eftermiddagen efter att de hade tagit upp Neos fall på förmiddagen. Utfall: Svagt positivt utslag på allergi mot soja OCH på "nötmix", inkluderande hasselnötter, paranötter, mandel (som han verkar tåla), jordnötter, kokosnöt, cashewnötter etc. (sesam ingår inte). Han skulle försöka ta reda på om det gick att se VILKA nötsorter som Neo reagerar på, och ville därutöver konsultera en allergispecialist som idag var ledig, för att diskutera hur vi ska gå vidare. För närvarande ska jag INTE göra några förändringar i min och Neos kost, utan vänta tills läkarkåren har funderat. Har jag inte hört någonting inom två veckor ska jag höra av mig till dem. Risken är annars att jag utesluter mer och mer och mer, så att det tillslut bara finns vatten kvar.

Till råga på allt verkar Neo få utslag runt munnen av järnsaft (järntillskott, han får nästan bara hemlagad mat och ingen pulvergröt, så jag vill försöka järnberika själv) och kanske även av linser. Järnsaften var jättetydlig och ihållande reaktion av, så det ska jag inte ge igen. Röda linser gjorde honom liiiite röd vid middagen, men det kanske var p.g.a. att järnsaftreaktionen fortfarande satt i? Ibland har han blivit röd av hampaprotein, så det har jag inte gett honom på ett tag (dock ätit det själv).

Så jag deppar. Även om jag anade att det var en allergisk reaktion och inte bara överkänslighet det rör sig om, hade det senare varit att föredra. Allergi känns liksom allvarligare. Vet inte om det kan växa bort. Förhoppningsvis kan det det. Om han INTE hade visat någon allergi mot nötmix hade jag försiktigt börjat äta nötter själv, men det är i dagsläget uteslutet. Mandel kommer jag att fortsätta äta och ge Neo, men inga andra nötter. Hoppas att de hör av sig snabbt, läkarna, för jag behöver verkligen råd om detta! Att ge animaliska produkter är verkligen ett sistahandsalternativ, och det kryper i hela kroppen bara vid blotta tanken på att ge honom döda djur (d.v.s. kött). Mjölk och ägg har de ju avrått från, eftersom det är mycket vanligare att vara allergisk mot detta än mot soja... Och nötallergi förekommer sällan hos barn under förskoleåldern...

1 kommentar:

  1. Det är ju verkligen en djungel, förstår att det är svårt med kosten för honom och dig själv! Hoppas att du redan fått hjälp och råd, eller får det snart. Och BRA hjälp!

    Sv: Jo, att vara utan ägg och mjölk är ju inga problem, men vi behöver lite tips och råd på bra alternativa fettkällor, att spetsa allt med olja (som vårat pucko till tillfällig bvc-sköterska alltid har som svar på våra frågor) känns inte riktigt hållbart i längden. Avokado älskar hon, så det är ett bra mellis!

    Tycker att "mejeriprodukterna" baserade på havre är så magra, och de baserade på soya ska vi inge för mycket av, så det är inget alternativ tyvärr..Vi har stort förtroende för hennes dietist, och det känns verkligen som att hon har koll på läget, så det ska bli skönt att få komma dit.

    SvaraRadera